Staalskeletbouw.

Staalskeletbouw is een efficiënte en revolutionaire bouwmethode, geschikt voor zowel kleinere als grote projecten. Het heeft een grote architecturale vrijheid en onbeperkte gevelafwerkingen.

Contacteer ons

THIJS Projectbouw is erkende aannemer van EUROSTEELframing (voor meer info zie www.eurosteelframing.be).

Het volledige gebouw (wanden, tussenvloeren en dak) wordt opgebouwd uit stalen frames van dunwandige U-vormige profielen. Dit zorgt voor oneindig veel voordelen.

Voordelen

Snelle montage

Bouwen met staalskelet wordt een kwestie van dagen waardoor er veel snellere bouwtijden gerealiseerd kunnen worden in vergelijking met de traditionele bouwmethode. Ook kan het project in elke weersomstandigheid worden gemonteerd – geen droogtijden

Sterkte

Staal heeft de hoogste sterkte – gewicht verhouding waardoor er bespaard kan worden op materiaal. Lichte elementen verzorgen een gemakkelijke plaatsing. Door het verlaagde eigengewicht is staalframe uitermate geschikt voor optoppingen.

Thermisch en akoestisch comfort

De frames en trussen kunnen optioneel worden geïsoleerd zodat u extra punten kunt scoren op gebied van EPB. EUROSTEELframing heeft hiervoor verschillende R-waarden laten simuleren en verifiëren door het Vlaams Energie Agentschap. Ook verhoogt het akoestisch comfort aangezien het massa-veer-massa principe nog meer wordt nagestreefd.

Maatvast

Enorme maatvastheid doordat de frames en trussen in het atelier worden geproduceerd door de zeer nauwkeurige gedigitaliseerde rolvormmachines. Precisie tot op de millimeter. Hierdoor kan het buitenschrijnwerk tijdig besteld worden en zijn er geen wachttijden.

Duurzaam

EUROSTEELframing gebruikt uitsluitend Magnelis® staal: dit corrodeert niet. Daarbij is staal een anorganisch materiaal, in tegenstelling tot hout. Staal rot niet, splitst niet en barst niet en is bestand tegen termieten.

Ecologisch

Beantwoordt aan het cradle-to-cradle systeem. 100% recycleerbaar en een standaardwoning kan uit 7 à 8 oude auto’s worden verwezenlijkt. Minimale energiebehoefte en geen afval tijdens de fabricage en assemblage.

Waarom werken met staalskeletbouw?

THIJS Projectbouw heeft inmiddels 10 jaar ervaring in bouwen met staalskeletbouw.

Dankzij de grote knowhow en de tal van voordelen is staalskeletbouw uitermate geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie en optopping.

Contacteer ons

Werkwijze

Opmeting

Bij een renovatie of een optopping wordt het bestaande gebouw door ons in detail opgemeten.

Ontwerp

In deze fase worden in samenspraak met de architect en/of bouwheer alle nodige projectgegevens uit de bouwplannen geconvergeerd en vervolgens geïmplementeerd in de 3D CAD-software ScotSteel EU. Traditionele bouwplannen kunnen door ons worden omgevormd. Elke bouwaansluiting wordt door ons in detail uitgetekend. Het project staat nu klaar om geproduceerd te worden.

Fabricage staalskelet

Het projectbestand wordt geconverteerd naar rolvormerbestanden. Deze worden vervolgens ingeladen en de frames en trussen kunnen worden uitgedraaid. Alle profielen worden gefabriceerd op de juiste lengtes en komen tot stand zonder meten, slijpen of boren. Er gaat ook geen materiaal verloren in dit geautomatiseerd proces. De verschillende profielen worden met elkaar verbonden d.m.v. klinknagels, schroeven en/of bouten.

Transport

Het gehele project is gelabeld en wordt op transportbokken geplaatst die vervolgens worden getransporteerd naar de bouwwerf. Een standaardwoning kan op enkele opleggers geladen worden wat aanzienlijk minder is dan bij traditionele woningbouw, en dus beter voor het milieu.

Montage

De montage op de werf gebeurt volgens de voorgeschreven montage- en veiligheidsvoorschriften. Door het licht gewicht zijn er geen kranen nodig op de werf, wat de prijs ten goede komt. Door de droogbouw zijn er geen droogtijden waardoor de ruwbouw van een standaardwoning op ongeveer 5 werkdagen geplaatst kan worden.

Afwerking

Het project stopt voor ons niet na plaatsing van de staalskeletstructuur. Wij voeren de projecten graag voor u uit tot en met de binnenafwerking. Zo blijft u genieten van één aanspreekpunt voor het gehele bouwproject.

Uitgelichte projecten

Promotie

Zonwering - Voorjaar 2020

Nimaximusae rectiature num faccull uptatem sum quist ute sae vel maximus aeptatis isin cus, ut aspid et ex ea doles et hilis ex et quidebis est optur molorpor sinis vende nihil ipsus del ium, que intem haria

Ceatia nonsedi tatusciene et odiorpor sa quiae volesti distrum fugita nis molest harit quam lition net poremporem aut la doluptat quosam, que re, ventibu sae

Ik doe mee

Premium partners

© 2021 THIJS Projectbouw. Alle rechten voorbehouden.

© 2021 THIJS Projectbouw. Alle rechten voorbehouden.

Ontworpen door